
Kip Met Cashewnoten (Kai Phad Med Mamuang)
Ingrediënten
100g kipfilet
¼ cup Tapiocameel
1 cup Olie
¼ cup cashewnoten
¼ cup Gedroogde peper, over de lengte door de helft snijden en zaden verwijderen.
¼ cup Bosui in stukjes van +/- 2cm.
Ingrediënten voor de saus:
2 tl Suiker
1 tl Soja Saus (bijv. Golden mountain seasoning Saus)
2 tl Oestersaus
1el Chillipasta met sojaolie(bijv. Pantai)
Directions
1.Meng de kip met het tapiocameel en zet het apart
2.Zet de koekenpan met plantaardige olie(1 cup) op een laag vuur. Bak de cashewnoten tot ze geel geleurd zijn, en zet ze apart. Zet het vuur op middelmatig en bak de kip krokant, zet het daarna apart. Zet het vuur nu uit bak de gedroogde pepers met de restwarmte even krokant zet ook deze dan apart.
3.Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar.
4. Verwarm de el olie in een koekenpan en bak de saus tot hij dik wordt op laag vuur. Doe nu alle apart gezette ingrediënten(kip, cashewnoten en pepers) ook in de pan en meng het geheel goed door elkaar. Als laatste voegt men de bosui toe en het vuur uit.
5.Klaar! Heerlijk op een bordje witte rijst.

