Recepten
www.hellothai.nl/Recepten

Thaise Kip Kerrie

Ingrediënten
250 gram dungesneden kipfilet
2 eieren
2 rode pepers in kleine stukjes gesneden
1 kop gecondenseerde melk
20 gram gesneden Thaise selderij
20 gram gesneden bosuien
1 eetlepel gehakte/geperste knoflook
1/2 gesneden ui
1 kop tapioca meel
3 eetlepels olie
1 eetlepel suiker
2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel kerriepoeder
1 eetlepel chili olie of chili pasta
1 eetlepel vissaus

1) mix de suiker, Kerrie, Vissaus, sojasaus, chili Olie, gecondenseerde melk en eieren in een kom.
2) Dip de kipfilet stukjes in het tapioca meel en leg ze dan op een bord.
3) Zet een pan met voldoende olie op het vuur en wacht tot de olie heet wordt. Bak de voorbereidde kipfilet goed gaar.
4) Zet de pan met olie op het vuur, voeg dan de knoflook toe en bak deze goudbruin.
5) Voeg uien toe bak deze kort. Voegt daarna de saus toe en roer rustig tot saus beetje dikker wordt.
6) Voeg de gebakkende kip al roerend toe en bak kort door.
7) Voeg daarna de rode peper, bosuien en selderij toe. Roer het kort door elkaar en zet dan het vuur uit.

Het gerecht is klaar om te serveren. Dit gerecht heeft een romige Kerrie smaak en is erg lekker met witte rijst..

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *